?
- Burdabuluruz.com'da her firmanın bir BB Kimlik numarası vardır aynı TC Kimlik numarası gibi.
- Firmanın profil sayfasında görünen BB Kimlik numarasını biliyorsanız buradan kimlik numarasıyla direk o firmanın profil sayfasına ulaşabilirsiniz.

Hayat Kurtaracak Pratik Şeyler

5 Ekim 2014 Pazar
...

Hayat Kurtaracak Pratik Şeyler

 

Ev işleri , yemek , çocuk bakımı , kariyer. Bazen biri bazen bir kaçı bazen hepsi. Kadınlar olarak hepimizin hayatımızı kolaylaştıracak ipuçlarına ihtiyacı var. Gelin işimize çok yarayacak , hayatımızı kolaylaştıracak birkaç pratik şey öğrenelim.

 

*Ağız Kokusu İçin Ne Yapabiliriz?

-Ağzımız kokuyorsa bir miktar kahve çekirdeği çiğnemek ağız kokusunu uzunca bir süre kesecektir.

 

*Ayak Şişlikleri İçin Ne Yapabiliriz?

-Özellikle çok ayakta durmaktan ve yorgunluktan ayaklarımız şişer. Bu durumlarda genel olarak sıcak suya ayağımızı sokarak bekletip şişliklerin inmesini bekleriz. Halbuki bu çok yanlış bir uygulamadır. Yapılması gereken kolonya veya ispirto ile ayaklarımızı ovalamaktır. Bu uygulamadan sonra ayak şişliklerinin indiğini göreceksiniz.

 

*Dikiş İpini İğne Deliğinden Geçirmenin Kolay Yolu.

-Dikiş ipini iğne deliğinden geçirmekte zorluk mu yaşıyorsunuz ? Çözüm çok basit. İpin ucunu hafifçe sabunlayın  kısa bir süre sonra sabun kuruyacak ve iplik serleşecektir. Böylece çok rahat bir şekilde ipliği delikten geçirebilirsiniz.

 

*Eşyalar Üzerindeki Yapışkan Etiketlerden Nasıl Kurtuluruz?

-Özellikle cam ve plastik mutfak eşyaları üzerindeki yapışkanlı küçük etiketler baş belasıdır. Bu etiketlerden kurtulmak aslında çok basit. Etiketin üzerine margarin sürün 10-15 dk bekleyin sonra bir bez ile ovalayarak silin. Etiketlerden kurtulmuş olacaksınız.

 

*Gömleklerin Canlı Renklerinin Solmaması İçin Ne Yapabiliriz?

-Renkli gömleklerin yıkandıkça solması can sıkıcı bir durumdur. Özellikle de bazı renkler mutlaka solar. Aslında gömlekteki renklerin solmasını engellemek çok basittir. Gömlekleri yıkamadan önce 2-3 saat sirkeli bir suda bekletin sonra yıkayın. Renklerde solma olmayacaktır.

 

*Çekmecelerin Sürtünmesini Nasıl Önleriz?

-Zamanla çekmeceleriniz sürter , çekmecelerin açılması/kapanması zorlaşır. Bu durumda yapmanız gereken çok basit. Çekmecenin sürten kısımlarına vazelin krem sürün.

 

*Buzdolabı Kokusunu Nasıl Engelleriz?

-Buzdolabındaki kötü kokuyu engellemek için küçük bir tabağa veya çay bardağı altına karbonat döküp buzdolabına koyun. Kısa bir süre içerisinde karbonat kokuyu çekecektir ve buzdolabınızın kokusu kaybolacaktır.

 

*Damlatan Musluk Sesini Nasıl Keseriz?

-Özellikle geceleri damlatan musluklar çok sinir bozucu bir hal alabilir. Uykusuz kalmamak için musluğa bir parça ip bağlayın ve ipin ucunu lavabonun dibine kadar sarkıtın. Musluktan damlayan su ipin üzerinde hareket ederek lavaboya inecek ve ses çıkmayacaktır.

 

*Halıya Çıkan Mobilya İzleri Nasıl Yok Edilir?

-Özellikle yerlerini değiştirdiğimizde mobilyaların ayaklarının halıda bıraktığı izler gözümüze çarpar. Mobilyaların halıda bıraktığı izleri yok etmenin yolu biraz buz kullanmaktan geçiyor. Halıdaki izin üzerine bir parça buz koyun , buzun erimesini bekleyin, eridikten sonra eriyen kısmın üzerinde elektrik süpürgenizi gezdirin. İzler yok olacaktır.

 

*Camdaki Boya Lekeleri Nasıl Geçer?

-Özellikle boya badanadan sonra camlara boya lekesi sıçramaması mümkün değildir. Bu boyalar kurur ve çıkmamak için inatçılık yaparlar. Camlardaki boya lekelerini çıkarmak için jilet kullanın , jiletle lekeleri kazıyın , çıkmamakta direniyorsa o zaman lekelerin üzerine alkol sürüp bir süre bekleyin sonra jiletle kazıyın.

            Umarım verdiğim bilgiler hayatımızı biraz olsun kolaylaştırır. Başka bir yazıda görüşmek üzere…

 

Belki İlginizi Çekebilir :

Enteresan Bilgiler

Diş Eti Çekilmesi ve Tedavisi

Yalan Söyleyeni Nasıl Anlarız, Yalanın İşaretleri

 

Firmalar , Devlet Kurumları Türkiye'nin Kurumsal Telefon Rehberi Burdabuluruz.Com'da

Kategori :Kadınca
Bu blog 2937 defa okundu.
Yorumlar
  • Naci

    Ev hanımlarının işi gerçekten zor pratik bilgiler de kurtarmaz :)

  • Feriha Özşahin

    Evde çok işime yarayacak bilgiler olmuş bunlar. Çocuk bakımı ile ilgili hayat kolaylaştıracak bilgiler de var mı?

  • Erdal Karan

    Şimdi herşey kadınlara kolay, eski kadınlar ev hanımları çamaşırı derede yıkarmış , ütüyü kömürle yaparmış ve daha bir sürü şey . Şimdiki ev kadınları için yemek yapmak ev işler vs angarya geliyor sanki ev hanımlığı görevi değilmiş gibi .

  • Figen h

    Damlatan musluklara çözüm çok güzelmiş.

  • Doğan Saka

    Bu pratik bilgiler sadece bayanlar içinmi , erkekler istifade edemez mi bu pratik bilgilerden :)

  • Fatma Gündeş

    Hiç aklımıza gelmeyen yöntemlerle ev işi problemleri halledilebiliyor demekki. Yazı çok hoşuma gitti , bu tarz blogların devamını bekliyorum.

  • Selvi Şen

    Halıya Çıkan Mobilya İzleri Nasıl Yok Edilir çok iyi oldu ya bu , evimde halıfleks kullandığım için bu konuda çok çekiyordum. Bu tarz pratik bilgi yazılarının devamı gelir umarım.

Yorumlarımın takibini e-posta ile haber ver.