?
- Burdabuluruz.com'da her firmanın bir BB Kimlik numarası vardır aynı TC Kimlik numarası gibi.
- Firmanın profil sayfasında görünen BB Kimlik numarasını biliyorsanız buradan kimlik numarasıyla direk o firmanın profil sayfasına ulaşabilirsiniz.

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur ? Tedavisi var mı?

13 Kasım 2014 Perşembe
...

Dişeti Hastalığı , diş eti çekilmesi nedir ?

 

Dişler düzgün temizlenmediğinde veya temizlenmesi aksatıldığında dişlerin aralarında ve üzerlerinde yiyecek artıkları kalır. Biriken bu artıklar bakteri üretirler. Bakteri plağı veya tartar denilen bu birikintiler ,  üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu kireçli bir tabaka şeklindeki diş taşlarını oluştururlar.  Bu diş taşları ise diş eti çekilmesine sebep olur. Diş kayıplarının %70`ine diş eti hastalıkları sebep olur. Dişleriniz sağlıklı olsa dahi diş etlerinin çekilmesi yüzünden önce dişler sallanmaya başlar ardından düşer yani diş kaybı yaşanır.

 


 

Dişlerde oluşan diş taşları

 

Diş Eti Hastalığının Sebebi Nedir?

 

-Genetik Sebepler: Diş eti hastalığının en önemi sebebi genetik yatkınlıktır. Ailede diş eti probleminin olması diş etlerinizin hastalığa yatkın olduğunu gösterebilir. Bununla birlikte ağzı bakımınızı da kötü yapmanız halinde risk 6 katına çıkar. Ailede diş eti hastalığı problemi varsa geç olmadan bir diş eti uzmanına muayene olmak gerekir.

Diş temizliğinin aksatılması : Dişler yemeklerden sonra fırçalanmadığı takdirde bir süre sonra bakteri oluşumu başlar , bu bakteriler de diş eti hastalığına sebep olur. Diş temizliğine dikkat edilmemesi veya diş temizliğinin düzgün yapılmaması nedeniyle diş aralarında biriken artıklar en büyük sebeplerden biridir.

-Sigara Kullanımı: Sigara dişetlerinin yumuşamasına neden olduğu gibi mevcut diş eti hastalığının da gelişmesine sebep olur. Sigara , diş taşlarını oluşturan bakterileri artırır. 

-Stres: Vücudun enfeksiyonla mücadelesi konusundaki gücünü azaltmasından dolayı stres ,  diş eti hastalığının ilerlemesine sebep olur.

-Şeker-Diabet Hastalığı: Diabet-şeker hastalığı diş eti enfeksiyonu açısından daha yatkınlık doğurur.

-Bazı İlaçlar: Anti depresanlar , doğum kontrol hapları , bazı şeker hastalığı hapları ve kalp ilaçları diş eti hastalıklarını artırır. 

-Kötü Beslenme: Bağışıklık sisteminin zayıflamasının bir sonucu olarak enfeksiyonlarla mücadele gücü azalır. Bu nedenle kötü beslenme diş eti hastalığının ilerlemesine sebep olur.

-Hormonal Sebepler: Hamilelik, menopoz vb. süreçlerde hormonal değişiklikler yoğun yaşanır. Bu dönemlerde diş etlerinin hassasiyeti artar. Bu dönemlerde diş temizliği konusunda daha titiz davranmak gerekir.

-Diş sıkmak-diş gıcırdatmak: Diş ve dişeti arasındaki kuvvetin azalmasına neden olan diş gıcırdatma-diş sıkma periodontal doku yıkımına sebep olur.

-Kötü yapılmış diş eti cerrahileri  , dolgular , köprüler vb. Kötü yapılmış , taşan , kalitesiz dolgu , implant , köprü vb. diş etlerine baskı yapabilir ve diş etlerinde probleme sebep olur.

 

 

Dişeti Hastalığı’nın Belirtileri Nelerdir ?

            Dişeti iltihabının en önemli ve ilk belirtisi dişetindeki kanamalardır. Diş eti hastalığı renk, şekil bozuklukları ve ağız kokusu ile kendini daha da belli eder. Sağlıklı diş eti pembe renktedir , sağlıksız diş eti ise kırmızımsı koyu renklidir.

-Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi dişeti kanamasıdır , sağlıklı diş eti kanamaz. -Diş etlerinde kızarıklıklar , şişmeler.

-Diş etlerinde çekilmeler.

-Dişler arasındaki diş taşları (kirecimsi bir görüntüsü vardır)

-Dişeti kenarlarında veya diş arasında, diş taşlanın sebep olduğu siyah alanlar.

-Dişlerde sallanmalar, uzamalar ve diş aralarında açılmalar. Dişlerden ayrılabilen diş etleri.

-Ağızda kötü koku , kötü tad.

       Dişeti Hastalığının başlıca belirtilerdir.

 

 

 

Sağlıksız diş eti

 

Sağlıklı diş eti

 

 

 

Diş Eti Hastalığının Tedavisi

 

            İlk aşamada doğru diş fırçalama , diş ipi kullanımı ve diş taşı temizliği ile diş eti hastalığı önlenebilir. Ailede diş eti hastalığı varsa yani genetik bir risk taşıyorsanız sadece diş fırçalamak yeterli olmaz. Mutlaka diş ipi veya diş aralarının temizlenmesini sağlayan ürünlerden kullanılması gerekir. Dişeti hastalıklarının erken safhalardaki tedavisi diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düzleştirmesi şeklinde yapılır. Öncelikle diş taşları temizlenir ve ardından kök yüzeyleri düzleştirilir. Bunlar yapıldığında diş eti hastalığına-iltihaba sebep olan bakteriler temizlenmiş olur. Şunu mutlaka belirtmek istiyorum doktorluktaki uzmanlık gibi diş hekimliğinde de uzmanlık vardır bu nedenle diş eti hastalığınız varsa Periodontoloji Uzmanı olan bir diş hekimine muayene ve tedavi olun , her diş hekimi bu tedaviyi sağlıklı-hakkıyla yapamayabilir. Hastalığın erken safhalarında diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düzleştirmesi yeterli olmaktadır.

Diş eti hastalığının ilerlemiş olması durumunda  cerrahi müdahale gerekebilir. Cerrahi müdahalenin amacı; derindeki diş taşlarını ve hastalıklı dokuları ortamda uzaklaştırarak iyileşmenin olabilmesi için kök yüzeylerini düzleştirmek ve dişetlerine kolay temizlenebilmesi için şekil vermektir.
 

 

Diş Eti Hastalığından Nasıl Korunurum

            Diş eti hastalığının sebeplerini yukarıda belirtmiştik bunlara dikkat etmek gerekir. Yine belirttiğimiz gibi diş temizliği ve özellikle de diş ipi veya benzeri araçları kullanmak gerekir. Çekilen diş etlerinin geri gelmesi çok zordur  bunun bilincinde olarak diş temizliğine dikkat edilmelidir. Diş eti hastalığı konusunda hassas kişilerinde de düzenli diş hekimi muayenelerini aksatmamaları şarttır.

 

Çekilen dişetleri geri gelir mi? Diş etlerini geri getiren bitkisel tedavi

            Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun diş eti konusundaki tedavi tavsiyesinden çok olumlu sonuçlar alınmakta ve çekilen diş etleri geri gelmektedir.

Saraçoğlu’nun diş eti çekilmesi tedavisi için kürü : Tepeleme 1 tatlı kaşığı yaban kekiğini 1 bardak suda kısık ateşte 5 dakika demleyin (demlerken yavaş yavaş kaynatın). Ilıdıktan sonra süzün. Günde 2 kez sabah-akşam birer yudum alarak birkaç kez dişinizi fırçalayın. Bu kürü 3 ay uyguladığınız takdirde çekilen diş etlerini geri yerine gelmektedir. Bu kürün her gün taze hazırlanması şarttır , dolapta bekletip bir gün sonra kullanmayın..

 

Belki İlginizi Çekebilir :

PH , Alkali Nedir ? Neden Önemlidir?

Kansızlık(Anemi) Nedenleri-Tedavisi

 

 

Diş hekimleri,diş hastaneleri ve aradığınız firmalar Türkiye'nin Kurumsal Telefon Rehberi Burdabuluruz.Com'da

Yorumlar
  • Hasan Gül

    Diş eti çekilmesi hayat boyu devam eden bir sıkıntıdır. Diş eti çekilmesinin çaresi düzenli diş temizliği.

  • Hasan Turna

    Diş etim çekiliyordu kekik kürünü denedim. Diş eti çekilmem bittiği gibi bir milimetre kadar da diş etim geri geldi. İbrahim Saraçoğlu bu işi biliyor.

Yorumlarımın takibini e-posta ile haber ver.