?
- Burdabuluruz.com'da her firmanın bir BB Kimlik numarası vardır aynı TC Kimlik numarası gibi.
- Firmanın profil sayfasında görünen BB Kimlik numarasını biliyorsanız buradan kimlik numarasıyla direk o firmanın profil sayfasına ulaşabilirsiniz.

Günlük Kiralık Ev-Dikkat Edilmesi Gerekenler

8 Ekim 2014 Çarşamba
...

              Günlük kiralık ev. Otel, motel,pansiyon vb. konaklama yerlerinin yanı sıra son yıllarda konaklama sektörüne günlük ev kiralama sistemi dahil oldu. Nedir günlük kiralık ev. Günlük kiralık sistemi  apartman dairelerinin veya müstakil evlerin eşyalı olarak günlük ve hatta saatlik olarak kiraya verildiği bir sistem.  Neden günlük kiralık ev?  Neden sorusuna birden fazla cevap vermek mümkün ancak en bence popüler cevap kayıt tutulmuyor olması ve evlenme cüzdanı sorulmuyor olması.  Diğer cevap ise ekonomik, ucuz olması. Günlük kiralık ev sisteminde kişi sayısına göre ödeme yapmıyorsunuz ev için belli bir ücret ödeyip evin kapasitesine göre istediğiniz kadar kişi kalabiliyorsunuz. Günlük 40 TL den 700-800 TL lere kadar günlük ev kiralamak mümkün. Fiyatlar evin kapasitesine, eşyaların yeni, lüks olmasına ve lokasyona göre belirlenmekte. Ayrıca bir diğer avantajı ise günlük kiralık evlerde mutfak ve mutfak gereçleri olduğundan evde kendi yemeğinizi pişirebilmeniz veya dışarıdan yiyecek/içecek getirebilmeniz.

             Günlük ev kiralama hizmeti verenleri 2 grupta saymak mümkün. Kurumsal ve amatör/kişisel.  Amatör/kişisel olarak hizmet verenlerin her hangi bir mali kaydı olmamakta ve genellikle internetteki yansıttığı kalite ve hizmetleri sunmamaktalar. En çok dikkat edilmesi gereken konu  kiralık evin internette, reklamlarında yansıttıkları özellikleri taşıyıp taşımadığının sorgulanması, araştırılması. Zira havuzlu, güvenlikli site içerisinde, fitness aletli, jakuzili, king size yataklı denilen evin çok eski bir binada 2 çekyat 1 kanepeden oluşan bir ev çıkması oldukça muhtemel. Tabi ki bunu telefonla anlayabilmek çok mümkün olmayabilir bu nedenle size tavsiyem evin içini görmeden önceden ödeme yapmamanız. Diğer bir yönü ise fiyatlarda istikrar olmaması. İnternette günlük kirası 70-TL olarak belirtilen ev için aradığınızda o fiyat eski fiyat şu an 100-TL cevabını almanız veya o fiyat hafta içi fiyatı şu an fiyat 120 –TL cevabını almanız mümkün. Veya telefonda 80-TL ye anlaştığınız ev için evin yanına gittiğinizde fiyatın 130-TL ye çıktığını duymanız da mümkün. Bir de hijyen konusu var. Günlük kurumsal bazda kiralama hizmeti vermeyen bir kişiden kiralama yaptığınızda çarşaf, havlu, ev temizliği vb. hijyen konusunda çok beklenti içine girmemeniz gerekir.

            Kurumsal bazda günlük kiralama hizmet veren firmaların fiyatları biraz daha yüksek olmakta ancak genel olarak kiraladıkları evler  internette, reklamlarında yansıttıkları özellikleri taşımakta. Diğer yönü ise mali kaydı olduğu için vergi mükellefi iseniz aynı otellerdeki gibi faturanızı alıp muhasebenize gider olarak işletebilmeniz.

            Günlük ev kiralayacaksanız size tavsiyem

1-Fiyat konusunu netleştirin

2-Sunulduğu iddia edilen hizmetleri teyit ettirin

3-Emin olmadan ödeme yapmayın

           Günlük kiralık ev firmaları , diğer firmalar , Devlet Kurumları Türkiye'nin Kurumsal Telefon Rehberi Burdabuluruz.Com'da
 

 

Belki İlginizi Çekebilir : Yalan Söyleyendiğini Nasıl Anlarız , Yalanın İşaretleri

 

Blog anahtar kelimeler/cümleler: Günlük kiralık ev , günlük ev kiralama , eşyalı ev kiralama , günlük eşyalı ev , kiralık ev günlük , günlük kiralık ev fiyatları.

Kategori :Emlak
Bu blog 5451 defa okundu.
Yorumlar
  • Mustafa

    Günlük kiralık evlerde kimlik kontol edilmiyor çoğunda. Günlük kiralık evlerde evlenme cüzdanı da sorulmuyor. Garsoniyer .

  • Ali Benli

    Kahramanmaraş da günlük kiralık ev telefonu , bilen varmı ?

  • Faik demir

    Ankara da süper lüks , ekonomik günlül kiralık ev için bana ulaşabilirsiniz. Mail atın arayalım

  • Gökhan Dilek

    Günlük kiralık ev ile ilgili benzer sıkıntıları bende yaşadım. İnternette fotoğraflarını gördüğüm lüks bir ev zannettim parasını evi göstermeden peşin aldılar evi beğenmediğimi söyleyince kusura bakmayın iade söz konusu değil dediler. Kurumsal bir firma olmadığı için şikayet edecek hak talep edecek bir muhatap da bulamadım, beğenmediğim evde paşa paşa kaldım.

Yorumlarımın takibini e-posta ile haber ver.